Η χώρα των ανέμων

Η χώρα των ανέμων
Εκδότης: Libreria Española ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 01026106
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
ISBN: 978-960-7634-52-8
15,00€ Χωρίς ΦΠΑ:14,15€
Ποσότητα: Καλάθι

Τίτλος: Η χώρα των ανέμων
Συγγραφέας: Sylvia Iparraguirre

Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας 
Το εξώφυλλο απεικονίζει το έργο “
Colors of spring” του ζωγράφου Delawer Omar
Σελίδες: 176

 

Δέκα ιστορίες, που όλες διαδραματίζονται στην Παταγονία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Δέκα ιστορίες για να γνωρίσουμε την άγνωστη, αλλά τόσο αγαπημένη Παταγονία. Το Cape Horn, το Beagle Channel, η Ushuaia και τα νησιά Malvinas είναι μερικές από τις περιοχές στην Παταγονία που λαμβάνουν χώρα οι ιστορίες σε αυτό το βιβλίο, όπου ο ντόπιος πληθυσμός, οι Γιάμανας, ναυτικοί, θαλασσοπόροι και χρυσοθήρες έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους. Η Sylvia Iparraguirre δικαίως είναι μία από τις καλύτερες συγγραφείς της Αργεντινής. Ελάχιστοι γνωρίζουν την Παταγονία τόσο καλά, όσο εκείνη.

 

Οχυρωμένη στην αιώνια μοναξιά της, η περιοχή έμοιαζε να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της από οποιαδήποτε εισβολή, και τους έκανε να νιώσουν το βάρος της σκοτεινής φύσης της… Παρασυρμένοι από τη θρησκευτική έξαψη του αφεντικού τους, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ψάλλουν ύμνους ευχαριστιών. Οι ύμνοι αντηχούσαν περίεργα στη βαθιά μοναξιά της Γης του Πυρός. Αμέσως, από τις κοντινές ακτές, υψώθηκαν στήλες καπνού. Εξαντλημένος και προσμένοντας, ο Γκάρντινερ είδε για πρώτη φορά τα κανό των Γιάμανας, που είχε έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου για να συναντήσει. [απόσπασμα από το βιβλίο]


  • Sylvia Iparraguirre [Σίλβια Ιπαραγίρε]

Η Sylvia Iparraguirre [Σίλβια Ιπαραγίρε], γεννημένη το 1947, έχει κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό της Αργεντινής ως μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος.Είναι επίσης συνιδρύτρια πολλών περιοδικών, όπως το El Escarabajo de Oro και το El ornitorrinco, το τελευταίο στοχευμένο κατά της λογοκρισίας και της στρατιωτικής δικτατορίας. Σήμερα διδάσκει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα και κριτική στις καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδες Clarín και Página /12. Το 1999, το μυθιστόρημά της La Tierra del Fuego (Η Γη του Πυρός), ονομάστηκε Βιβλίο της Χρονιάς (Έκθεση Βιβλίου του Μπουένος Άιρες) και της απονεμήθηκε το βραβείο Sor JuanaInés de la Cruz. Το La Orfandad είχε βραβευτεί με το βραβείο Rómulo Gallegos το 2011. Της απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Esteban Echeverría το 2012 σε αναγνώριση του έργου της και το βραβείο Platinum Konex για το Encuentro con Munch το 2014.

  • Μυθιστορήματα: Encuentro con Munch υποψήφιο για το Rómulo Gallegos 2011, El muchacho de los senos de goma (2007), La tierra del fuego (1998) [Βραβείο Sor Juana Inés de la Cruz 1999, Βραβείο λογοτεχνικών κριτικών ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 1998, Βραβείο Sigfrido Radaelli από το CLUB XIII για το καλύτερο μυθιστόρημα του 1998], El parque (1996)
  • Σύντομη πεζογραφία: Del día y de la noche (2015) 
  • Διηγήματα: Narrativa breve (2005), El país del viento (2003), Probables lluvias por la noche (1993), En el invierno de las ciudades (1988) [Πρώτο Δημοτικό Βραβείο Λογοτεχνίας 1988]
  • Λεύκωμα με σχόλια: Tierra del Fuego. Βιογραφικό έργο σε συνεργασία με τον φωτογράφο Florian von der Fecht.
Τίτλος: Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους​ Συγγραφέας: Χεσούς Καγιέχο Κάμπο​ ..
15,00€ 12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,32€

Τίτλος: Μουσείο του Μυθιστορήματος της Αέναης Συγγραφέας: Macedonio Fernández ..
18,00€ 14,39€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,58€