99% - Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε το 99%!

-20% 99% - Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε το 99%!
Εκδότης: Libreria Española ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 01026107
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
ISBN: 978-960-7634-32-0
12,00€ 9,61€ Χωρίς ΦΠΑ:9,07€
Ποσότητα: Καλάθι

Τίτλος: 99% - Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει περισσότερα από όλους τους υπόλοιπους. Είμαστε το 99%! 
Συγγραφέας: Pierre Laurent

Βιβλίο-Ντοκουμέντο. Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Γενικού Γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Γάλλου Βουλευτή, Pierre Laurent.

Εισαγωγικό Σημείωμα: Δημήτρης Παπαδημούλης 
Μετάφραση: Αγάπη Καραμανλή
Εξώφυλλο: Pierre Laurent (φωτό)
Σελίδες: 160

 

«Είμαστε το 99%», «Nous sommes les 99%», «We are the 99%», «Somos el 99%», «Wir sind die 99%», «Siamo il 99%».

Σε κάθε γλώσσα, σε κάθε χώρα, πέρα από τα σύνορα και τους ωκεανούς, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός μας ή το φύλο μας, είμαστε οι πλη­θυσμοί, οι άνθρωποι, οι πολίτες. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Είμαστε οι όψεις της καθημερινής ζωής. Όλες αυτές οι μοναδικές και συγχρόνως κοινές ματιές. Είμαστε ένας άνδρας που λικνίζει το μωρό του, μια γυ­ναίκα που έρχεται στο σπίτι από τη δουλειά. Είμαστε ο μαθητής που δουλεύει ταμίας σε φαστφουντάδικο για να πληρώσει τις σπουδές μηχανικού, είμαστε η ηλικιω­μένη γυναίκα που κάθεται σε ένα παγκάκι της πλατείας. Είμαστε οι @CosetteLiberee και οι @Anonymous_59. Είμαστε όλοι οι στριμωγμένοι στα τελευταία βαγόνια του Transperceneige1, που ακούμε τη μακρινή ηχώ των μπροστινών χωρισμάτων. Είμαστε το 99%.
Kαταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος προχωρά λάθος και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι για πολύ. Απέναντι μας έχουμε το 1%. Μονοπωλούν τον πλού­το και επωφελούνται από ένα σύστημα που καταστρέ­φει τις ζωές μας και τον πλανήτη μας. [απόσπασμα από το βιβλίο]

Το νέο βιβλίο του Pierre Laurent, δεν είναι ακόμη ένα αριστερό βιβλίο που προσπαθεί να αναλύσει και να επαναπροσδιορίσει την αναγκαιότητα της αριστεράς, τα εμπόδια που αντιμετωπίζει και να δείξει τον δρόμο προς τον σοσιαλισμό. Το 99% είναι ένα σύγχρονο μανι­φέστο για την Ευρωπαϊκή Αριστερά του 21ου αιώνα. Ο Pierre Laurent επαναπροσδιορίζει την κατάσταση στην οποία η ίδια η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη διαμορφώνει τον εαυτό της και αξιώνει την Αριστερά χωρίς προκατά­ληψη ή διάθεση για στρογγύλεμα. Το καινούριο βιβλίο του Pierre Laurent, όχι μόνο μας θυμώνει για τη συνε­χόμενη αύξηση των ανισοτήτων, αλλά μας δίνει τροφή για σκέψη και τελικά μας παρακινεί να αγωνιστούμε για μια αλλαγή στον κόσμο που ζούμε όλοι, τον κόσμο του 99%.  [Εισαγωγικό Σημείωμα: Δημήτρης Παπαδημούλης]

 

  • Pierre Laurent 

Ο Pierre Laurent γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1957, στο Παρίσι. Είναι δημοσιογράφος. Εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις 20 Ιουνίου 2010, στο 35ο Συνέδριο του PCF (Paris - La Defense). Από τις 5 Δεκεμβρίου 2010 είναι Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (EL). Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφέρειας Ile-de-France από τον Μάρτιο του 2010 και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Τουρισμού, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ζει σε μια γειτονιά του Ανατολικού Παρισιού.

Τίτλος: Τα παιδιά του Αραράτ​ Συγγραφέας: Τζεμίλ Τουράν Το εξώφυλλο απεικονίζει το έργο &ld..
15,00€ 12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,32€

Τίτλος: Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους​ Συγγραφέας: Χεσούς Καγιέχο Κάμπο​ ..
15,00€ 12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,32€

Τίτλος: The Olive in Greece​ Συγγραφέας: Panos Theodoridis Φωτογράφος: Dimitris Tal..
35,00€ 24,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 23,11€

Τίτλος: Γη της Μακεδονίας Συγγραφέας: Πάνος Θεοδωρίδης Φωτογράφος: Δημήτρης Ταλιάνη..
35,00€ 22,75€
Χωρίς ΦΠΑ: 21,46€