Από τον Ερνέστο στον Che - Το δεύτερο και τελευταίο ταξίδι του Τσε Γκεβάρα στη Λατινική Αμερική

-20% Από τον Ερνέστο στον Che - Το δεύτερο και τελευταίο ταξίδι του Τσε Γκεβάρα στη Λατινική Αμερική
Εκδότης: Libreria Española ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 01026105
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
ISBN: 978-960-7634-33-7
15,00€ 12,00€ Χωρίς ΦΠΑ:11,32€
Ποσότητα: Καλάθι

Τίτλος: Από τον Ερνέστο στον Che - Το δεύτερο και τελευταίο ταξίδι του Τσε Γκεβάρα στη Λατινική Αμερική​
Συγγραφέας: Κάρλος Καλίκα Φερρέρ [Carlos Calica Ferrer]

  • Μεταφράστηκε σε 14 γλώσσες

Εισαγωγικό Σημείωμα: Αλμπέρτο Γρανάδο
Μετάφραση: Άννα Βερροιοπούλου​
Το εξώφυλλο απεικονίζει το έργο “Che” του ζωγράφου Delawer Omar
Σελίδες: 312

 

Κάρλος Καλίκα Φερρέρ: "Ο Ερνέστο, μου πρότεινε αυτό το ταξίδι με τον τρόπο που συνήθιζε να κάνει όλα τα πράγματα: περισσότερο σαν μια πρόκληση, παρά σαν πρόσκληση. Πριν λίγο καιρό, ο Ερνέστο επέστρεψε από το ταξίδι στη Λατινική Αμερική που είχε κάνει μαζί με τον Αλμπέρτο Γρανάδο, κι εγώ, όπως όλοι οι φίλοι και συγγενείς, δεν κουραζόμουν ποτέ να ακούω τις αφηγήσεις και τις λεπτομέρειες αυτής της απίστευτης διαδρομής”. [απόσπασμα από το βιβλίο]

Το άγνωστο ταξίδι όπου ο Ερνέστο Γκεβάρα μετατράπηκε σε Τσε. Η ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσμου και μεταφράστηκε σε 14 γλώσσες, σε μια εμπλοθτισμένη έκδοση. Ο Κάρλος Καλίκα Φερρέρ αφηγείται για πρώτη φορά το ταξίδι που πραγματοποίησε με τον φίλο του, Ερνέστο Γκεβάρα το 1953, μήνες πριν μεταμορφωθεί στον επαναστάτη Τσε. Σε αυτό το ταξίδι τους στη Βολιβία, στο Περού και στο Εκουαδόρ, εναλλάσσονται ο ταξιδιωτικός ενθουσιασμός και η νεανική διασκέδαση, με την ανακάλυψη της πραγματικής κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της Λατινικής Αμερικής. Επιπλέον, το βιβλίο παρουσιάζει ανέκδοτες φωτογραφίες, από το προσωπικό αρχείο του Καλίκα, που απεικονίζουν την παιδική ηλικία, καθώς και την εφηβεία των δύο φίλων της Κορδοβέζικης πόλης, Άλτα Γκράσια και φυσικά το ταξίδι που μοιράστηκαν.


  • Kάρλος Καλίκα Φερρέρ [Carlos Calica Ferrer]

Ο Κάρλος Καλίκα Φερρέρ γεννήθηκε στην Άλτα Γκράσια, Κόρδοβα, στις 4 Απριλίου του 1929. Στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων γνώρισε τον Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα, ένα ασθματικό παιδί  που εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του σ’ αυτή την ορεινή περιοχή, αναζητώντας ανακούφιση για το πρόβλημα της υγείας του. Ο Ερνέστο και ο Καλίκα ανέπτυξαν μια στενή φιλία κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας τους. Το 1953 ξεκίνησαν μαζί ένα περιπετειώδες ταξίδι στη Λατινική Αμερική, στο τέλος του οποίου ο Ερνέστο θα μεταμορφωνόταν στον Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Σήμερα ο Κάρλος Καλίκα Φερρέρ ζει μαζί με την οικογένειά του μόνιμα στο Μπουένος Άιρες και αφοσιώθηκε στη μελέτη και στην προώθηση της προσωπικότητας του φίλου του Ερνέστο Γκεβάρα. Σ’ αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας καταθέτει για πρώτη φορά την ανατρεπτική μαρτυρία του πάνω στις εμπειρίες του πλάι στον Τσε.

 

Τίτλος: Η χώρα των ανέμων Συγγραφέας: Sylvia Iparraguirre Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας  ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 14,15€

Τίτλος: SERENGETI - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ​ Συγγραφέας: Ramiro Torres de Miguel Το μεξικάνικ..
10,00€ 8,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 7,55€

Τίτλος: Η Εκπληκτική Ισπανία - Θρύλοι που αφήνουν το ίχνος τους​ Συγγραφέας: Χεσούς Καγιέχο Κάμπο​ ..
15,00€ 12,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 11,32€

Τίτλος: Μουσείο του Μυθιστορήματος της Αέναης Συγγραφέας: Macedonio Fernández ..
18,00€ 14,39€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,58€