POEMAS Y CANCIONES - Ποιήματα και Τραγούδια / Edición bilingüe

-10% POEMAS Y CANCIONES - Ποιήματα και Τραγούδια / Edición bilingüe
Εκδότης: Libreria Española ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Κωδικός Προϊόντος: 01026102
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
ISBN: 978-960-7634-47-4
15,00€ 13,50€ Χωρίς ΦΠΑ:12,74€
Ποσότητα: Καλάθι

Τίτλος: POEMAS y CANCIONES / Ποιήματα και Τραγούδια - Edición bilingüe: Español - Griego 
Συγγραφέας: Juan Manuel Marcos

Εισαγωγικό Σημείωμα: Ígor Protsenko
Μετάφραση: Παναγιώτης Κόνσολας​
Το εξώφυλλο απεικονίζει το έργο “Love in spring” του ζωγράφου Delawer Omar

Σελίδες: 176

 

Poemas y Canciones está atravesado por el lirismo de las emociones, sentimientos agudos, que, a veces, no puede abarcar la razón. Dolor, alegría, sufrimiento, esperanza, desesperación y seguridad en el futuro al mismo tiempo — en eso consiste la vida del paraguayo de hoy. Cada uno de nosotros, al leer esta obra, al concentrarse y absorber la idea general de los poemas de Marcos empieza a respirar, aspirar y vivir optimista. No hay que esconderse en si mismo; eso puede provocar la venganza del destino. No hay que tener miedo a perderlo todo y empezar la vida con la página en blanco. La vida es así.

Τα Ποιήματα και Τραγούδια περνούν από τον λυρισμό των συναισθημάτων, των οξείων συναισθημάτων, τα οποία, μερικές φορές, δεν μπορούν να καλύψουν τον λόγο. Πόνος, χαρά, βάσανος, ελπίδα, απελπισία και ασφάλεια στο μέλλον ταυτόχρονα - αυτό είναι η Ζωή της σημερινής Παραγουάης. Καθένας από εμάς, κατά την ανάγνωση αυτού του έργου, όταν συγκεντρώνει και απορροφά τη γενική ιδέα των ποιημάτων του Μάρκος, αρχίζει να αναπνέει, να φιλοδοξεί και να ζει αισιόδοξα. Δεν είναι απαραίτητο να κλειστεί στον εαυτό του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εκδίκηση του πεπρωμένου. Μη φοβάστε να χάσετε τα πάντα και να ξεκινήσετε τη ζωή με λευκή σελίδα. Η ζωή είναι έτσι. — Ígor Protsenko [​Universidad del Norte]

 

  • Juan Manuel Marcos [Χουάν Μανουέλ Μάρκος]

O Χουάν Μανούελ Μάρκος γεννήθηκε στην Παραγουάη το 1950. Έχει τον τίτλο του Διδάκτορα Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πίτσμπερκ της Πελσυμβανίας. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Γέιλ και Χάρβαρντ. Διακρίθηκε σε πολλούς ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ και δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Οκλαχόμα και της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες. Είναι ένας από τους κύριους πολιτιστικούς φορείς στον αγώνα για τη δημοκρατία στην Παραγουάη, υπέστη διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, αλλά και δώδεκα χρόνια εξορίας. Στην Παραγουάη ίδρυσε το Πανεπιστήμιο του Βορρά (Universidad del Norte), το πιο σημαντικό και μεγάλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη χώρα, όπου και είναι πρύτανης από το 1991. Ήταν Βουλευτής και Γερουσιαστής του Έθνους, και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Μερκοσούρ. Σήμερα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας και Πολιτισμού, το ανώτατο όργανο του Υπουργείου Παιδείας. Το έργο του περιλαμβάνει τα είδη της ποίησης, του θεάτρου, δοκίμιο, αφήγηση. Τα βιβλία του Ποιήματα (Βραβείο René Dávalos, 1970), και Ποιήματα και Τραγούδια (1987), οι στίχοι του για λαϊκή μουσική, και σκηνογραφίες για τις κινηματογραφικές παραγωγές Ñandejara Rekove (1972) και Lopez (1973), συνέβαλαν ουσιαστικά στην αναγέννηση της ποίησης της Παραγουάης. Επίσης, τα δοκίμιά του, Roa Bastos, πρόδρομου του Ρostboom, (Μεξικό, Διεθνές Βραβείο Δοκιμίου Plural, 1982) και De García rquez al postboom (Μαδρίτη, 1986), τα πολυάριθμα άρθρα του σε διεθνή έντυπα, όπως τα Revista Latinoamericana, Modern Language Notes, Hispanic Journal, Studies in the Humanities, Hispania, Cuadernos Americanos, Plural, Cuadernos Hispanoamericanos, Escritura, Puro Cuento , και πολλά άλλα, και το περιοδικό του Discurso literario που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1983, έχουν χρησιμεύσει ως θεωρητικό πλαίσιο στην ανάπτυξη της Λατινοαμερικάνικης postboom. Εκτός από διάφορες αναφορές σε διαφορετικά περιοδικά, είναι συγγραφέας του διηγήματος Ο χειμώνας του Γκούντερ (El invierno de Gunter), που θεωρείται το σημαντικότερο παραγουανό διήγημα της τελευταίας δεκαετίας, επιλεγμένο από έναν μεγάλο αριθμό κριτικών ως ένα από τα δέκα σημαντικά έργα στην ιστορία της Παραγουάης, ανακηρύχθηκε ως έργο εθνικού εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας, και έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Τίτλος: Ο χειμώνας του Γκούντερ Συγγραφέας: Juan Manuel Marcos Μεταφράστηκε σε περισσότερες..
18,00€ 14,48€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,66€

Τίτλος: SERENGETI - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ​ Συγγραφέας: Ramiro Torres de Miguel Το μεξικάνικ..
10,00€ 8,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 7,55€